ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΚΟΤΟΥ ΤΖΙΑΚΟΜΕΤΤΙ-ΑΣΗΜΙΝΑ ΧΑΣΑΝΔΡΑ

7.00

Πάνω κάτω ήμουν έφηβη και σα την νέα που πεθαίνει υπέρ πίστεως και πατρίδος το σώμα της και το βλέμμα να καρφώνει ανεπανόρθωτα για να υπερασπισθεί τα θέλω της. Και έτσι εγένετο ώριμη, γυναίκα φρέσκια που πέφτει καταγής να πλημμυρίσει η τρομερή όχθη των χεριών της από καρδιές ομήλικων. Επρόκειτο για πληγή στον σταυρωμένο της ικέτη. Και αποφάσισα στον τόπο μου να κατά-γράψω πώς με γνώρισαν. Είχα βασανιστεί πολύ…

StumbleUponEmail

Description

ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΚΟΤΟΥ ΤΖΙΑΚΟΜΕΤΤΙ

ΑΣΗΜΙΝΑ ΧΑΣΑΝΔΡΑ

 

ΔΕΙΓΜΑ

i

Πάνω κάτω ήμουν έφηβη και σα την νέα που πεθαίνει υπέρ πίστεως και πατρίδος το σώμα της και το βλέμμα να καρφώνει ανεπανόρθωτα για να υπερασπισθεί τα θέλω της. Και έτσι εγένετο ώριμη, γυναίκα φρέσκια που πέφτει καταγής να πλημμυρίσει η τρομερή όχθη των χεριών της από καρδιές ομήλικων. Επρόκειτο για πληγή στον σταυρωμένο της ικέτη. Και αποφάσισα στον τόπο μου να κατά-γράψω πώς με γνώρισαν. Είχα βασανιστεί πολύ. Με ύφος που δεν αφήνει να πεθάνει το συναίσθημα της κόμης μου. Ήμουν από καταγωγή ανθρώπων που δεν βρίσκονται εύκολα σε αυτή την γη ήμουν και τρομαγμένη από την δυσεύρετη φυλή μου. Είπα απλά «έχω έρθει για να σώσω την αρρώστια από πάνω σας». Με αυτό δήλωνα ότι είχα ακολούθους που τους είχα συλλέξει σα τον Χριστό – τους μαθητές μου. Η μαθητεία διαρκούσε όσο και ένα απόλυτο «έχω την τελειότητα». Η αυθεντία που είχα ως επιστήμονας με έκανε μοναδική και συνάμα ευέλικτη στον κόσμο. Την θεραπευτική επιστήμη την είχα σπουδάσει «σπίτι» μου. Αργότερα για να αφοσιωθώ στις συνάψεις της καρδιάς μου μετακινήθηκα βόρεια και έγινα καλύτερη από τα γονίδιά μου μια ορισμένη ώρα που ορκίστηκε την Ιπποκρατική αρχή. Και ταλαιπωρήθηκαν μέχρι να με βρούνε. Ήταν επειδή ως αυθεντία είχα επιλέξει να διαλέγω και όχι να με διαλέγουν οι ασθενείς μου. Και η πρώτη μέρα ξεκίνησε μες τον τόπο των θαυμάτων. Πρόκειται λοιπόν πράγματι ότι θεραπεύθηκαν από το πρώτο σύμπτωμα, το δεύτερο και εν συνεχεία η διακοπτόμενη υπολογισμένη βασανιστική ταλαιπωρία της ζωής τους. Η δυσεύρετη αυτή φυλή διασκορπίσθηκε σε όλον τον κόσμο. Όπως είχαν πει οι προφήτες.

 

Σελίδες: 68

14Χ21

ISBN: 978-618-5136-45-1

Ημερομηνία Έκδοσης: 2020

Λ.Τ.: 7 ευρώ

 

Βιογραφικό

Η Ασημίνα Χασάνδρα γεννήθηκε στην Αταλάντη το 1972. Σπούδασε στο τμήμα Νοσηλευτικής Β’ στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Τ.Ε.Ι. Αθήνας) και πήρε πτυχίο το 1998. Συνεργάστηκε ως στέλεχος από το 2000 – 2006 σε πολλά μεγάλα αθηναϊκά νοσηλευτικά συγκροτήματα (σε μονάδα εντατικής θεραπείας, χειρουργείο, νοσηλευτικό τμήμα, εξωτερικά ιατρεία). Διορίσθηκε μέσω ΑΣΕΠ στο στρατιωτικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού και ξεκίνησε να εργάζεται εκεί ως Μ.Υ. από το 2006. Λόγω ασυμβίβαστου έκανε παύση της εκδοτικής της δραστηριότητας με το περιοδικό ποίησης Δέλεαρ που εξέδιδε εκτυπώνοντας στο εμπόριο 9 τεύχη εκ των οποίων τρία αφιερώματα (Ανδρέας Εμπειρίκος, Αύγουστος Κορτώ, Γιάννης Αντιόχου) και ένα τευχίδιο με ανέκδοτα ποιήματα (Gerontion) του Νίκου Δήμου δηλώνοντας την μετα-νεωτερική ποιητική γραφή και σκέψη εκείνης της εποχής. To 2006 παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης το περιοδικό Δέλεαρ με τους πιο σημαντικούς συντελεστές του στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, καθώς επίσης ανακοινώθηκε το κείμενο της εκδότριας Manifesto του έρωτα ή πώς γίνεται κανείς ποιητής.  Το 2009 εργάστηκε στο Λονδίνο σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης (The London Clinic) στην νευροχειρουργική ομάδα και το 2014 σε νοσοκομείο νοτιοανατολικά του Λονδίνου στη αλυσίδα (Ramsay Health Care) στο χειρουργείο. Περάτωσε το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Le Cnam (2017 – 2019) στο γαλλικό Κολλέγιο Ρενέ Ντεκάρτ με τίτλο σπουδών Manager Μονάδων Υγείας. Έχει ασχοληθεί και με την poetry therapy. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως Νοσηλεύτρια ΤΕ, βαθμός Α’ στο 417 NIMTΣ.